Kisiel z hibiskusa

  • on 8 kwietnia 2021

Kisiel z hibiskusa

Składniki

hibiskus – susz lub inna herbata

300 ml wrzątku

słodzik/cukier/miód

1 płaska łyżka skrobi

Kisiel z hibiskusa

Przygotowanie

Herbatę zalewamy wrzątkiem i parzymy – ma mieć mocny smak.
Gotową herbatę wlewamy do rondla, wstawiamy na gaz, słodzimy i gotujemy.
Dodajemy skrobię, mieszamy aż zgęstnieje.
U mnie wyszły “grudki”, dlatego gotowy kisiel
przelałam przez siteczko.
Przelewamy go szklanki i podajemy 🙂

Polecane przepisy: kisiel z thermomixa

Polecane przepisy: Kisiel z buraków

Polecane przepisy: kisiel z herbaty

Polecane przepisy: kisiel

Przepis znajduje się w kategorii :
Napoje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..