Kiszone ogórki

  • on 8 kwietnia 2021

Kiszone ogórki

Składniki

Ogórki

koper

sól najlepiej niejodowana

Czosnek

Liście wiśni

korzeń chrzanu

Kiszone ogórki

Przygotowanie

Ogórki możemy przerabiać w każdych ilościach.
Najważniejsza jest zalewa.
Na litr gorącej wody daję 2 płaskie łyżki stołowe soli.
Do słoika wkładam koper, dużo czosnku, kawałek obranego korzenia chrzanu i kilka liści wiśni.
Ciasno układam ogórki, kładę na wierzch jeszcze trochę kopru i zalewam gorącą zalewą.
Zakręcam i czekam do momentu kiedy będę mogła się cieszyć smakiem kiszonych ogórków.

Polecane przepisy: ogórki kiszone ewy wachowicz

Polecane przepisy: ogórki kiszone siostry anieli

Polecane przepisy: ogórki kiszone magdy gessler

Polecane przepisy: ogórki kiszone przepis babci

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..