Kompot z rabarbaru

  • on 8 kwietnia 2021

Kompot z rabarbaru

Składniki

rabarbar 1 kg

ZIMNA WODA 2,5 l

cukier 300 g

Kompot z rabarbaru

Przygotowanie

Rabarbar umyć i obrać ze skórki. Łodyżki rabarbaru pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka i zalać zimną wodą. Gotować około 15 minut. Następnie kompot zdjąć z ognia i posłodzić (najlepiej po dodaniu standardowej ilości cukru spróbować kompot) jeśli nadal będzie kwaśny dodać więcej cukru.

Polecane przepisy: kompot z rabarbaru

Polecane przepisy: przepisy z rabarbaru dietetyczne

Polecane przepisy: kompot z rabarbaru magdy gessler

Polecane przepisy: nalewka z rabarbaru

Przepis znajduje się w kategorii :
Napoje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..