Kopytka i Gnocchi

  • on 8 kwietnia 2021

Kopytka i Gnocchi

Składniki

1 kg ziemniaków

1 jajko

1 – 2 łyżki oliwy

2 łyżki mąki pszennej

20 dag mąki ziemniaczanej

Kopytka i Gnocchi

Przygotowanie

Ziemniaki obrać, ugotować i wystudzić.
Przecisnąć przez praskę lub maszynkę.
Dodać wszystkie pozostałe składniki i wyrobić ciasto.
Uformować wałek grubości ok 2cm i odkrawać nożem ok 1cm ukośne paski.
W formie Gnocchi odrywać kawałki ciasta i widelcem rozgnieść.
Wrzucać na osolony wrzątek i gotować aż do wypłynięcia.

Polecane przepisy: Kopytka i Gnocchi

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..