Krewetki najprostsze

  • on 8 kwietnia 2021

Krewetki najprostsze

Składniki

mrożone krewetki 10 szt.

Oliwa z oliwek 2 łyzki

masło czosnkowe 20 g

bagietka do grzanek

mieszanka sałat

natka pietruszki

Cytryna

Sól

Krewetki najprostsze

Przygotowanie

Jeżeli nie mamy gotowego masła czosnkowego można przyrządzić samemu: masło + 2 ząbki czosnku + koperek lub natka pietruszki- zmiksować.

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić obrane i wypatroszone z ciemnego jelita krewetki. Smażyć po minucie z każdej strony, dodać masło czosnkowe i potrząsając co chwilę patelnią, smażyć jeszcze ok. 2 minut. Skropić kilkoma kroplami soku z cytryny, lekko posolić.

Wyłożyć na ogrzany półmisek. Posypać posiekaną pietruszką. W tym czasie bagietkę pokroić na cienki kromki i podsmażać na tej samej oliwie i maśle co krewetki. Gotowe grzanki układamy obok krewetek. Dodajemy sałatę skropioną cytryną i oliwą.

Polecane przepisy: najprostszy na krewetki białe

Polecane przepisy: KREWETKI

Polecane przepisy: Krewetki najprostsze

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..