Łagodny sos paprykowy do wędlin.

  • on 8 kwietnia 2021

Łagodny sos paprykowy do wędlin.

Składniki

3 kg papryki

4 przeciery pomidorowe (“Pudliszki” 200 g )

1/2 kg cukru

1 łyżeczka papryki ostrej

2 duże łyżki soli

10 ząbków czosnku

7 liści laurowych

3/4 szkl. octu 10 %

Łagodny sos paprykowy do wędlin.

Przygotowanie

Paprykę i czosnek zmielić ( odcisnąć nadmiar płynu). Przełożyć do garnka, dodać liście laurowe i gotować 10 min. ( mieszać ).

Przestudzić, wyjąć liście laurowe, zmiksować blenderem, dodać pozostałe składniki i gotować 10 min. (mieszać ).

Gorący sos wlać do słoików, zakręcić, obrócić do góry dnem, pozostawić do wystygnięcia. Życzę smacznego 🙂

Polecane przepisy: sos paprykowy do kanapek

Polecane przepisy: przecier paprykowy do słoików

Polecane przepisy: najlepszy sos paprykowy do ryzu

Polecane przepisy: sos paprykowy do pizzy

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..