Malinowy sernik.

  • on 8 kwietnia 2021

Malinowy sernik.

Składniki

ser z wiaderka 1kg

4 galaretki malinowe

maliny w syropie 400g

Herbatniki kilkanaście sztuk

smietanka 30%

smietan -fix 1 szt

starta czekolada

Cukier puder łyżka

Malinowy sernik.

Przygotowanie

W blaszce 25/25 na spodzie rozłożyć herbatniki.
Ser z wiaderka przełożyć do miski.
2 galaretki rozpuścić w szklance wrzątku i mieszać do ich całkowitego rozpuszczenia.Jeśli nie rozpuszcza się do końca można delikatnie podgrzewać na palniku ,tylko nie doprowadzić do zagotowania.
Letnie galaretki wlać do sera i zblendować.
Wylać masę na herbatniki.
Na wierzch wyłożyć maliny.

2 galaretki rozpuścić w 400ml wrzątku,dodać do nich syrop z malin.
Lekko tężejącą galretkę wylać na ser i dać w chłodne miejsce do stężenia.
Śmietankę ubić z łyżką cukru pudru,dodać śmietan-fix i wyłożyć na stężalą galaretkę.

Posypać obficie startą czekoladą.

Smacznego życzę!

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..