Marmoladka gruszkowa

  • on 8 kwietnia 2021

Marmoladka gruszkowa

Składniki

gruszki 2 kg

Cukier 1 kg

Cytryna 2 szt

Marmoladka gruszkowa

Przygotowanie

Wykonanie:
Gruszki obrać, zmielić, przełożyć do rondelka, zalać ¼ litrem wody i gotować przez godzinę. Następnie wsypać cukier i mieszając smażyć do uzyskania odpowiedniej gęstości. Pod koniec smażenia dodać sok z cytryny i startą skórkę do smaku. Gorącą marmoladkę przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia.

Polecane przepisy: Marmoladka gruszkowa

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..