Paluszki z czarnuszką

  • on 8 kwietnia 2021

Paluszki z czarnuszką

Składniki

500 gram mąki 450

1oo gr, smalcu

150 ml wody letniej

15 gram margaryny

Sól szczypta

farsz masło czosnek, czarnuszka, sól szczypta

ser żółty starty

Paluszki z czarnuszką

Przygotowanie

Mąkę, smalec, margarynę , sól, zagnieść z wodą , ciasto wychodzi bardzo plastyczne.
odstawić do lodówki na 2 godziny

Przygotować farsz
masło ( może być margaryna a nawet ser) wymieszać z czosnkiem i czarnuszką i solą.

Cisto rozwałkować n na kwadraty , nałożyć farsz na środku, zwinąć na rodzaj palucha,
Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni, do ładnego zarumienienia
Posypać startym żółtym serem
Pokroić podawać na ciepło lub zimno
Smacznego

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..