Parówki w cieście francuskim

  • on 8 kwietnia 2021

Parówki w cieście francuskim

Składniki

1 opakowanie ciasta francuskiego

4 łyżki ketchupu

4 parówki

1 ogórek kiszony

8 łyżek startej mozzarelli

1 żółtko

1 łyżka białego sezamu

1 łyżka czarnego sezamu

Parówki w cieście francuskim

Przygotowanie

Ciasto dzielimy na 4 części.
Każdą z nich smarujemy ketchupem, posypujemy serem, układamy parówkę, ¼ ogórka, ponownie posypujemy serem, zawijamy.
Przy pomocy pędzelka smarujemy żółtkiem jajka przygotowane ciasto, uprzednio nacinając je.
Posypujemy sezamem.
Pieczemy 20 min w 200°C.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..