Pasta jajeczna z porem

  • on 8 kwietnia 2021

Pasta jajeczna z porem

Składniki

5 jajek

1 por

1 puszka kukurydzy

kilka łyżek majonezu

1 łyżka ketchupu

kawałek żółtego sera

sól, pieprz

Pasta jajeczna z porem

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo.
Pora obieramy, myjemy i kroimy drobniutko.
Następnie wrzucamy do miski i solimy, dzięki temu por zmięknie.
Jajka kroimy w kosteczkę, dorzucamy do pora, następnie odsączoną kukurydzę.
Na to ścieramy kawałek żółtego sera na tarce o dużych oczkach.
Dodajemy kilka łyżek majonezu, łyżkę ketchupu, solimy, pieprzymy, mieszamy i gotowe.
Można od razu podawać na chlebku, ale też nie zaszkodzi schłodzić w lodówce.
Przepyszna pasta, polecam, smacznego 🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..