Pasta kanapkowa z makrelą

  • on 8 kwietnia 2021

Pasta kanapkowa z makrelą

Składniki

makrela w oleju 1 puszka /ok.20 dag/

jajka 2 szt

papryka czerwona 0,5 szt

pomidory suszone 2 szt

cebula mała 1 szt

czosnek 1 ząbek

sól do smaku

pieprz do smaku

Pasta kanapkowa z makrelą

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Makrelę odsączamy z oleju i drobno kroimy lub rozdrabniamy widelcem. Paprykę, cebulę, suszone pomidory i czosnek /najlepiej wykorzystać ząbki czosnku z słoika z suszonymi pomidorami/ drobno kroimy. Wszystkie składniki doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. W razie potrzeby /żeby składniki lepiej się połączyły/ możemy dodać odrobinę oleju z suszonych pomidorów /ewentualnie majonezu/.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..