Pasta kanapkowa z makrelą
Składniki
makrela w oleju 1 puszka /ok.20 dag/
jajka 2 szt
papryka czerwona 0,5 szt
pomidory suszone 2 szt
cebula mała 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
Pasta kanapkowa z makrelą
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Makrelę odsączamy z oleju i drobno kroimy lub rozdrabniamy widelcem. Paprykę, cebulę, suszone pomidory i czosnek /najlepiej wykorzystać ząbki czosnku z słoika z suszonymi pomidorami/ drobno kroimy. Wszystkie składniki doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. W razie potrzeby /żeby składniki lepiej się połączyły/ możemy dodać odrobinę oleju z suszonych pomidorów /ewentualnie majonezu/.