Pasta z awokado i szpinaku

  • on 8 kwietnia 2021

Pasta z awokado i szpinaku

Składniki

Awokado 1 szt.

Świerzy szpinak 2 garści

Czosnek 1 – 2 ząbki

Oliwa extra virgin 2 łyżki

Sok z cytryny 1 łyżka

Pestki słonecznika 2 łyżki

Pieprz i sól do smaku

Pasta z awokado i szpinaku

Przygotowanie

Pestki słonecznika wrzucić do blendera i rozdrobnić.
Szpinak umyć, osuszyć i pokroić tak, aby były przecięte ogonki. Wrzucić do zmielonych pestek, dodać obrany i pokrojony czosnek i rozdrobnić. Ilość czosnku dopasować do swoich upodobań.

Następnie dodać wyjęte ze skórki awokado, sok z cytryny, oliwę i rozdrabniać, aż otrzymamy odpowiadającą nam strukturę gęstej pasty. Pod koniec przyprawić szczyptą soli i pieprzu.
Podawać z pieczywem lub z ugotowanym jeszcze ciepłym makaronem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..