Pasta z makreli wędzonej i awokado do pieczywa

  • on 8 kwietnia 2021

Pasta z makreli wędzonej i awokado do pieczywa

Składniki

makrela wędzona

2 awokado

2 szalotki (można dodać czerwoną cebulę)

3 jajka ugotowane na twardo

około 3 łyżek jogurtu naturalnego kremowego

sól, pieprz

Pasta z makreli wędzonej i awokado do pieczywa

Przygotowanie

Jajka ścieram na tarce o grubych oczkach.
Szalotkę lub czerwoną cebulę drobniutko kroję i dodaję do jajek.
Obrane awokado drobniutko kroję i dodaję do jajek.
Makrelę obieram z ości i dodaję do pozostałych składników.
Na koniec dodaję około 3 łyżek jogurtu, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam – pasta jest gotowa.
Pasta z makrelą i awokado jest gotowa, życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..