Pasztet drobiowo – wieprzowy

  • on 8 kwietnia 2021

Pasztet drobiowo – wieprzowy

Składniki

250 g gotowanej golonki ( ze skórą )

2 ćwiartki z kurczaka z rosołu

1 biała część pora z rosołu

1/3 szk letniego rosołu

1/4 kostki masła

do smaku :

sól

pieprz czarny

czosnek suszony

ostra papryka

Pasztet drobiowo – wieprzowy

Przygotowanie

Letnie mięso z ćwiartek kurczaka obrać od kości i włożyć do wysokiego naczynia.
Dodać pokrojoną golonkę razem ze skórą oraz ugotowanego pora a także wlać rosół i dodać masło.
Następnie dodać do smaku przyprawy i wszystko zmiksować za pomocą blendera na gładką masę.
Gotowy pasztet przełożyć do słoika, przechowywać w lodówce.
Pasztet zużyć w ciągu 3 dni.

Polecane przepisy: Pasztet drobiowo – wieprzowy

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..