Pasztet mięsny.

  • on 8 kwietnia 2021

Pasztet mięsny.

Składniki

mięso wieprzowe iok.1 kg.[u mnie schab i łopatka]

3 jajka

2 marchewki

sól,pieprz

papryka czerwona w proszku

100 gr. masła + do wysmarowania blachy

bułka tarta do wysypania blachy

Natka pietruszki

Kostka rosołowa

Pasztet mięsny.

Przygotowanie

Mięso moczę ok.1 godziny.Marchewki obieram.Mięso i marchewki gotuję w świeżej wodzie z dodatkiem kostki rosołowej do momentu aż mięso będzie miękie.Studzę ,mielę maszonką.Mi zepsuła się maszynka więc zrobiłam to blenderem.Pietruszkę siekam i dodaję do masy razem z jajkami i masłem,wszystko mieszam.Doprawiam do smaku.

Blachę najlepiej kopytko,smaruję maslem i wysypuję bułką tartą.Całą masę umieszczam w korytku.

Piekę w piekarniku ok.40 minut w temperaturze 190 stopni.

Polecane przepisy: pasztet mięsny bez wątróbki

Polecane przepisy: Pasztet mięsny.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..