pasztet z selera

  • on 8 kwietnia 2021

pasztet z selera

Składniki

duży seler

3 ząbki czosnku

2 jajka

cebula

1/2 szkl. bułki tartej

gałka muszkatołowa

majeranek

sól, pieprz

pasztet z selera

Przygotowanie

Seler należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać.. Wszystkie warzywa zalewamy 1,5 szklanki wody dusimy mniej więcej 30min.

Warzywa przekładamy na sitko o drobnych oczkach i zostawiamy do ostygnięcia (można to zrobić dzień wcześniej)

Czosnek przez chwilkę przesmażyć. Przestudzone warzywa mieszamy z bułką tartą, żółtkami, pianą z ubitych białek oraz z przyprawami i czosnkiem

Masę przekładamy do formy do pieczenia natłuszczonej olejem;
Pieczemy przez ok. godzinę lub do momentu zrumienienia w 180oC.

Polecane przepisy: pasztet z selera wg magdy gesler

Polecane przepisy: bulwa selera na surowo

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..