Pasztet z wędzoną makrelą

  • on 8 kwietnia 2021

Pasztet z wędzoną makrelą

Składniki

2 wędzone makrele

1 woreczek kaszy jaglanej

duża cebula

3 jajka ugotowane na twardo

2 jajka

1/2 szkl. mleka

4 łyżki bułki tartej

łyżka posiekanego koperku

łyżka posiekanej pietruszki

Pasztet z wędzoną makrelą

Przygotowanie

Makrelę obieramy ze skóry i ości. Kaszę gotujemy wg. przepisu. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Do makreli dodajemy przyprawy, pokrojone jajka na twardo, surowe jajka i bułkę tartą wymieszaną z 1/2 szkl. mleka, ugotowaną kaszę i podsmażoną cebulę. Wszystko razem blendujemy na gładką masę. Dodajemy posiekany koperek i pietruszkę. Przekładamy do formy keksówki wyłożonej pergaminem. Zapiekamy ok. 1h w piekarniku w 180 stopniach.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..