Pesto z czosnku niedźwiedziego

  • on 8 kwietnia 2021

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Składniki

Czosnek niedźwiedzi 100 g

Oliwa z oliwek 4 łyżki

bazylia 1 łyżka

sól himalajska 1 duża szczypta

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Przygotowanie

Opłukane i odsączone liście czosnku niedźwiedziego miksujemy wraz z pozostałymi składnikami w blenderze..

Zmiksowane składniki przekładamy do małego słoiczka.
Przechowujemy w lodówce nawet przez 3 tygodnie.

Podajemy z makaronem pełnoziarnistym i serem białym lub FETA.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..