Placuszki z cukinii i patisona

  • on 8 kwietnia 2021

Placuszki z cukinii i patisona

Składniki

1średnia cukinia

2 średnie patisony

1 łyżeczka soli

2 jajka

około 5 łyżek mąki

pierz do smaku

Olej do smażenia

Koperek do smaku

Placuszki z cukinii i patisona

Przygotowanie

Cukinie i patisony umyć,przekroić na pół i wyciąć pestki.
Następnie ścieramy je na tarce na grubych oczkach.
Starte warzywa solimy i pozostawiamy na 15 minut. W tym czasie powinny puścić soki.

Po 15 minutach wylewamy sok,dodajemy jajka,mąkę,pieprz i posiekany koperek. Całość mieszamy do połączenia składników.

Na rozgrzanym oleju formujemy małe placuszki i smażymy je z dwóch stron do zarumienienia.
Świetnie smakują ze świeżym majerankiem i jogurtem lub śmietaną.
SMACZNEGO!!!

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..