Puszysty omlet z tuńczykiem

  • on 8 kwietnia 2021

Puszysty omlet z tuńczykiem

Składniki

3 jajka

1/2 szklanki mąki pszennej

1/3 szklanki mleka

130 gramów tuńczyka w sosie własnym

Sól i olej do smażenia

Dodatki np. ogórki konserwowe

Puszysty omlet z tuńczykiem

Przygotowanie

• Do miski dodajemy: jajka, mąkę, mleko i ubijamy za pomocą miksera przez kilka minut
• Następnie do masy dodajemy odsączonego i rozdrobnionego tuńczyka oraz solimy do smaku

• Całość jeszcze raz mieszamy i wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię polaną olejem
• Omlet smażymy przez około 2-3 minuty do uzyskania złotego koloru
• Gotowe porcje przekładamy na papier aby odsączyć nadmiar oleju

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..