Sałatka z kapusty pekińskiej z rzeżuchą

  • on 8 kwietnia 2021

Sałatka z kapusty pekińskiej z rzeżuchą

Składniki

1/2 kapusty pekińskiej (najsmaczniejsza jest ta od czubka 🙂

Po 1/2 papryki czerwonej i zielonej

2/3 puszki kukurydzy

1 mała cebula

1 -2 łyżki świeżo ściętej rzeżuchy

jogurt naturalny 150 g

2-3 łyżki majonezu

Sól, pieprz

Sałatka z kapusty pekińskiej z rzeżuchą

Przygotowanie

Warzywa opłukać, drobno pokroić. Cebulkę obrać i pokroić w kostkę
Kukurydze odsączyć.Wszystko razem wymieszać w misce.

Dodać ściętą świeżą rzeżuchę

Dodać jogurt i majonez oraz sól i pieprz do smaku.
Wszystko razem wymieszać i wstawić na minimum 30 minut do lodówki.
smacznego 🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..