Sałatka z komosy ryżowej

  • on 8 kwietnia 2021

Sałatka z komosy ryżowej

Składniki

250 g komosy ryżowej

250 g marchewki

75 g rodzynek

100 g orzeszków ziemnych

1 jabłko

1 organiczna pomarańcza

1 cebula

3 – 4 łyżki liści mięty

3 – 5 łyżek oleju

2 – 3 łyżki soku z cytryny

sól, pieprz

Sałatka z komosy ryżowej

Przygotowanie

Oplukac komose i gotowac na wolnym ogniu w 500 ml wody przez 15-20 minut az cala woda zostanie wchlonieta.
Marchewke, cebule i jablko pokroic na male kawalki. Zetrzec skórke pomaranczy, potem ja obrac i pokroic na kawalki.
Posiekac orzeszki ziemne i miete.
Wymieszac komose z jablkiem, cebula, orzeszkami ziemnymi i kawałkami pomaranczy. Dodac oliwe, miete, skórke pomaranczowa i sok z cytryny do smaku i doprawic sola i pieprzem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..