Sałatka z komosy ryżowej
Składniki
250 g komosy ryżowej
250 g marchewki
75 g rodzynek
100 g orzeszków ziemnych
1 jabłko
1 organiczna pomarańcza
1 cebula
3 – 4 łyżki liści mięty
3 – 5 łyżek oleju
2 – 3 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz
Sałatka z komosy ryżowej
Przygotowanie
Oplukac komose i gotowac na wolnym ogniu w 500 ml wody przez 15-20 minut az cala woda zostanie wchlonieta.
Marchewke, cebule i jablko pokroic na male kawalki. Zetrzec skórke pomaranczy, potem ja obrac i pokroic na kawalki.
Posiekac orzeszki ziemne i miete.
Wymieszac komose z jablkiem, cebula, orzeszkami ziemnymi i kawałkami pomaranczy. Dodac oliwe, miete, skórke pomaranczowa i sok z cytryny do smaku i doprawic sola i pieprzem.