Sałatka z tuńczykiem
Składniki
Tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
Kukurydza konserwowa ok. 150 g.
Papryka czerwona 1/4 szt.
Papryka żółta 1/4 szt.
Ser żółty ok. 100 g.
Ser mozzarella ok. 50 g.
Majonez 4 łyżki
Musztarda 2 łyżeczki
Szczypiorek 1 pęczek
Papryka ostra 1/3 łyżeczki
Sól
Pieprz
Sałatka z tuńczykiem
Przygotowanie
Tuńczyk i kukurydze odsączyć z zalewy.
Oba sery zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Szczypiorek drobno posiekać.
Papryki pokroić w drobną kostkę.
Tak przygotowane składniki przełożyć do miski, dodać majonez, musztardę, doprawić papryką ostrą, solą, pieprzem i bardzo dokładnie wymieszać.
Smacznego 🙂