Sałatka z wędzoną makrelą i pestkami granatu

  • on 8 kwietnia 2021

Sałatka z wędzoną makrelą i pestkami granatu

Składniki

opakowanie sałaty roszponki – umytej i dokładnie osuszonej

200g fileta z wędzonej makreli

1 podłużna czerwona papryka

pestki z połowy owocu granatu

1 średnia czerwona cebulka, drobno posiekana

łyżka posiekanego szczypiorku

dressing: 4 łyżki oliwy, 1 łyżka octu jabłkowego, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 łyżka musztardy kremowej, sól, pieprz

Sałatka z wędzoną makrelą i pestkami granatu

Przygotowanie

Przygotowujemy dressing: do wysokiego naczynia wlewamy wszystkie składniki, dodajemy sól oraz pieprz a następnie miotełką dokładnie mieszamy aby wszystko dokładnie się połączyło.

Na talerzu układamy sałatę, na niej kawałki fileta z makreli oraz plastry czerwonej papryki. Całość posypujemy posiekaną czerwoną cebulką, pestkami granatu oraz szczypiorkiem. Sałatkę polecamy przygotowanym wcześniej dressingiem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..