Sernik w biszkopcie

  • on 8 kwietnia 2021

Sernik w biszkopcie

Składniki

Składniki na ciasto:

Cukier 25 dag

Mąka 25 dag

Jajka 5 szt.

Mleko ciepłe ¾ szklanki

Olej 1/3 szklanki

Proszek do pieczenia 1 łyżka

Cukier waniliowy 1 torebka

Tłuszcz do formy

Wiórki kokosowe do formy

Składniki na masę serową:

Twaróg w wiaderku 1 kg

Galaretka pomarańczowa 3 torebki

Sernik w biszkopcie

Przygotowanie

Wykonanie ciasta:
Utrzeć żółtka z cukrami i ubijając dodawać stopniowo mleko. Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia, wlać olej a na koniec połączyć ze sztywno ubitą pianą z białek. Przelać do wcześniej przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut, po upieczeniu przestudzić.
Wykonanie masy serowej:
Galaretki rozpuścić w ½ litra gorącej wody, ostudzić i utrzeć z twarogiem, przełożyć biszkopt i przenieść w chłodne miejsce.

Przepis znajduje się w kategorii :
Desery

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..