Śledzie w sosie pieczarkowo-pomidorowym

  • on 8 kwietnia 2021

Śledzie w sosie pieczarkowo-pomidorowym

Składniki

4 filety śledziowe (matiasy)

5-6 średnich pieczarek

1 cebula

1 papryczka chili

5-6 pomidorków koktajlowych

2 łyżki przecieru pomidorowego

4-5 łyżek oleju rzepakowego

sól i pieprz do smaku

Śledzie w sosie pieczarkowo-pomidorowym

Przygotowanie

Filety śledziowe wymoczyć w wodzie. Cebulę i pieczarki obrać. Drobno pokroić. Podsmażyć na oleju. Dodać umyte i pokrojone pomidorki, papryczkę oraz przecier pomidorowy . Dusić kilka minut. Gdy sos będzie za gęsty dolać nieco wody. Doprawić solą i pieprzem.
Wymoczone filety pokroić. Wystudzony sos wymieszać ze śledziami. Dać na jakiś czas do lodówki w celu przegryzienia smaków.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..