Śledzie z jajeczkami

  • on 8 kwietnia 2021

Śledzie z jajeczkami

Składniki

filety śledziowe ala matias ze słonej zalewy 6 szt

jaja przepiórcze 6 szt

Majonez 2 łychy

śmietana 18 % 1 łycha

Musztarda 1 łyżka

pieprz

cebula- u mnie czerwona

Śledzie z jajeczkami

Przygotowanie

Śledzie wymoczyłam parę godzin w filtrowanej wodzie. Jaja ugotowałam 3 minuty w osolonej wodzie.
Jeśli sos będzie wystarczająco bogaty to nie trzeba wcześniej macerowac śledzi w oleju i cebuli. Jeśli chcemy zrobić lżejszy sos na śmietanie to polecam wcześniej włożyć śledzie na parę godzin do oleju.
Śledzie pokroiłam w paseczki, jaja obrałam i pokroiłam na pół a cebule w piórka.
Wymieszałam majonez ze śmietaną i musztardą, dodałam sporo pieprzu.
Sos dodałam do śledzi i jajek.
Zaletą użycia jajek przepiórczych jest zdrowie, ładny efekt i możliwość skomponowania niewielkich porcji.
Smacznego 🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..