Smażone pieczarki z jarmużem i jajkiem

  • on 8 kwietnia 2021

Smażone pieczarki z jarmużem i jajkiem

Składniki

1 cebula

1 ząbek czosnku

1 łyżka oliwy

1 łyżka masła

300-400 g pieczarek

1 łyżka sosu sojowego

1 ząbek czosnku

200 g jarmużu (pozbawionego twardych łodyg)

1 łyzka oliwy

1 łyżeczka soku z cytryny

Sól

2 jajka

parmezan do posypania

Smażone pieczarki z jarmużem i jajkiem

Przygotowanie

Cebule i czosnek posiekać.
Na patelni rozgrzać oliwę i masło, wrzucić czosnek i cebulę, chwilę podsmażyć.
Pokroić pieczarki, wrzucić na patelnię i smażyć ok 15 minut, aż stracą wodą i się zarumienią, doprawić sosem sojowym, pieprzem i solą jak trzeba. Zdjęć z patelni. Rozłożyć na dwa talerze.

Na tę samą patelnię dodać oliwę, wrzucić drugi ząbek czosnku posiekany i jarmuż.
Smażyć aż jarmuż zmięknie, doprawić solą i sokiem z cytryny, przełożyć na talerze.
Usmażyć jajka. Przełożyć na talerze, posypać parmezanem

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..