Śniadaniowe babeczki z chleba tostowego

  • on 8 kwietnia 2021

Śniadaniowe babeczki z chleba tostowego

Składniki

składniki na 17 babeczek

500 g chleba tostowego

10 jajek

1/2 szk mleka

1/2 szk prażonej cebulki

2 garści świeżego szpinaku

10 koktajlowych pomidorków

100 g żółtego sera

100 g wędzonego boczku ( plastry )

200 g podsuszanej kiełbasy krakowskiej ( plastry )

1/2 szk posiekanego szczypiorku

sól do smaku

pieprz do smaku

Śniadaniowe babeczki z chleba tostowego

Przygotowanie

Chleb pokroić w kostkę i wrzucić do miski.
Jajka wbić do drugiej miski, wlać mleko i rozmieszać.
Dodać cebulkę, posiekany szczypiorek i szpinak oraz wrzucić pokrojone pomidorki i starty na tarce ser.
Następnie dodać do smaku sól i pieprz i na koniec pokrojone w kostkę plastry boczku i kiełbasy i ponownie wymieszać.

Do miski z tymi składnikami przerzucić kostki chleba tostowego i wszystko ze sobą połączyć.
Formy do babeczek wysmarować olejem ( można powkładać papilotki, lepiej babeczki wyjdą z formy ).
We wgłębienia kłaść uformowane porcje przygotowanej masy.
Babeczki piec 25 minut w 190 stopniach.
Podawać na gorąco.

Polecane przepisy: Śniadaniowe babeczki z chleba tostowego

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..