Soczewica z czarnym czosnkiem i pomidorami

  • on 8 kwietnia 2021

Soczewica z czarnym czosnkiem i pomidorami

Składniki

1 szklanka czerwonej soczewicy

5-6 suszonych pomidorów z zalewy

5 ząbków czarnego czosnku

koperek

oliwa

sól, pieprz

Soczewica z czarnym czosnkiem i pomidorami

Przygotowanie

Soczewicę płuczemy, gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Czas ok. 7 min. Odcedzamy, studzimy.
Czosnek i pomidory kroimy w kostkę.
Koperek siekamy.
Składniki przekładamy do miski, dodajemy oliwę, sól i pieprz. Ponownie mieszamy.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..