Tonka Panna Cotta z mango sosem

  • on 8 kwietnia 2021

Tonka Panna Cotta z mango sosem

Składniki

400ml smietany kremówki

40g cukru

4 platki zelatyny,pól ziarenka Tonki lub pasty z Tankowca wonnego

Sos z Mango: 1dojrzale mango 50ml soku pomaranczowego

Tonka Panna Cotta z mango sosem

Przygotowanie

Smietanke gotujemy z cukrem i z pasta Tankowca lub jego ziarenko.Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie.Gdy smietanka zaczyna sie gotowac ,zdejmujemy z ognia i odstawiamy na bok na pare minut.Nastepnie dodajemy dobrze odcisnieta zelatyne i dobrze mieszamy.Panna Cotta jest gotowa.Wlewamy do fotemek lub filizanki i wkladamy najlepiej na noc do lodówki.

nastepnie za pomoca letniej wody wykladamy Panne Cotte na talerz.Obrane i zmiksowane mango gotujemy krótko z sokiem pomaranczowym,i zostawiamy do ostygniecia.Gdy sos jest juz zimny dekorujemy z Panna Cotta na talerzu!
SMACZNEGO!

Przepis znajduje się w kategorii :
Desery

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..