Twaróg z ziołami

  • on 8 kwietnia 2021

Twaróg z ziołami

Składniki

twaróg półtłusty 250 g

świeży koperek 1 łyżka

świeża natka pietruszki 1 łyżka

świeży szczypiorek 1 łyżka

świeża bazylia 1/2 łyżeczki

1-2 ząbki czosnku

1 średnia cebula

sól, pieprz cytrynowy

jogurt naturalny 1-2 łyżki

Do jadalnego przybrania 1 pomidor, roszponka, rukola

ew. szczypta ostrej papryk

Twaróg z ziołami

Przygotowanie

Twaróg dobrze rozgnieć widelcem lub łyżką.
Cebulę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp solą i odstaw na 20 minut, następnie dokładnie odciśnij.
Połącz z twarogiem, dodaj posiekany szczypior, zioła i przeciśnięty czosnek.
Dopraw solą, pieprzem, ew. papryką, dodaj jogurt, wymieszaj.
Metalowe ringi wykładamy folią przezroczystą, na bokach pionowo ustawiamy listki roszponki. Ringi wypełniamy twarożkiem.
Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.
Pomidora cienko obieramy, skórkę zwijamy w różyczkę.
Twaróg podajemy na roszponce, rukoli , z plasterkami obranego pomidora.
Wierzch ozdabiamy pomidorową różyczką.

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..