Wątróbka drobiowa z cebulką

  • on 8 kwietnia 2021

Wątróbka drobiowa z cebulką

Składniki

wątróbka drobiowa

cebula biała

olej rzepakowy

sól

Wątróbka drobiowa z cebulką

Przygotowanie

Wątróbkę drobiową wyjąć do miski i namoczyć w mleku.
W międzyczasie pokroić cebulę w piórka.

Na patelnię wlać olej, wrzucić przygotowaną cebulę i dusić pod przykryciem aż zmięknie.
Kiedy będzie już gotowa – przełożyć ją na salaterkę razem z pozostałym po duszeniu olejem.

Wątróbkę odsączyć z mleka.
Następnie obtoczyć każdy kawałek z obu stron w mące.

Na patelni podgrzać olej, wrzucić wątróbkę obtoczoną w mące i podsmażyć. (stopień podsmażenia zależy od naszych indywidualnych preferencji)

Tak przygotowaną wątróbkę układać warstwami na przemian z cebulą w garnku. Dzięki czemu później łatwo będzie można ją podgrzać.
Polecam doprawić wątróbkę do smaku solą, ale już na talerzu.
Można ją podawać ze świeżym chlebem lub gotowanymi ziemniakami.
SMACZNEGO!

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..