Wiśniowe Cappuccino
Składniki
10 łyżek mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g margaryny
Niepełna szklanka cukru
7 jajek
2 łyżki kakao
2 łyżki cappuccino
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
1 szklanka wiśni z kompotu
Wiśniowe Cappuccino
Przygotowanie
1. Margarynę miksujemy z cukrem powoli dodajemy jajka
2. Mąki mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i stopniowo łączymy z masą jajeczną, miksujemy
3. Następnie ciasto dzielimy na 3 części, do jednej dodajemy kakao, do drugiej kawę rozpuszczalną, do trzeciej cappuccino
4. Nakładamy łyżką na przemian do formy typu kek sówka, utykając dowolnie wiśnie
5. Pieczemy w piekarniku 40 minut w 180°C
6. Babka gotowa
7. Smacznego