Ziemniaczki zapiekane z ziołami

  • on 8 kwietnia 2021

Ziemniaczki zapiekane z ziołami

Składniki

Ziemniaki 2 kg

Zioła prowansalskie ok.4-5 łyżeczki

Olej rzepakowy 2 łyżki

Sól morska

Ziemniaczki zapiekane z ziołami

Przygotowanie

Ziemniaki gotować na parze przez ok. 15 min.
Następnie obrać, pokroić na większe kawałki, posypać ziołami prowansalskimi i solą.
Na całą blaszkę od piekarnika rozlać olej rzepakowy, porozkładać ziemniaczki i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 30-40 stopni (po pewnym czasie warto zmniejszyć ogień).
Po zapieczeniu z ziemniaczków odsączyć na ręczniku kuchennym tłuszcz i w razie potrzeby dosolić.
Smacznego 🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..