Zupa chińska z czosnkiem i czerwoną fasolą

  • on 8 kwietnia 2021

Zupa chińska z czosnkiem i czerwoną fasolą

Składniki

1l wody

4-5 łyżek ugotowanej czewonej fasoli

1 łyżka świeżej natki pietruszki

2 czerwone pomidorki koktajlowe

1/4 czerwonej papryki

1 ząbek czosnku

1 łyżeczka ketchupu

1/2 kostki rosołowej drobiowej

pieprz czarny, chilli, słodka papryka, suszony imbir, kurkuma, bazylia, sól

2 łyżeczki octu jabłkowego

1/2 łyżeczki cukru

Zupa chińska z czosnkiem i czerwoną fasolą

Przygotowanie

1. Do gotującej się wody wrzucić paprykę pokrojoną w małe paseczki, pomidorki pokrojone w cienkie plasterki, przeciśnięty przez praskę czosnek, natkę oraz wszystkie przyprawy wraz z octem. Gotować około 10 min.
2. Następnie dodać czerwoną fasolę i gotować kolejne 5 min.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..