Zupa kalafiorowwo-porowa na skrzydełkach

  • on 8 kwietnia 2021

Zupa kalafiorowwo-porowa na skrzydełkach

Składniki

kalafior 1 szt średni

por duży

marchew 2 szt

pietruszka1 duża

skrzydełka z kurczaka 5 szt

Ziele angielskie 4 szt

liście laurowe 2 szt

śmietana 18 % 150ml

masło kopiata łyżka

sól,pieprz czarny

koperek pęczek

Zupa kalafiorowwo-porowa na skrzydełkach

Przygotowanie

Umyte skrzydełka zalać wodą i gotować pół godz.
Zebrać szumy.
Po tym czasie dodać różyczki kalafiora,pokrojoną marchew ,pietruszkę,seler oraz ziele angielskie i liście laurowe.
Osobno na patelni podsmażyć na maśle por pokrojony w paski do zrumienienia.
Dodać do zupy.
Zabielić śmietaną zahartowaną w chochelce gorącej zupy.
Dodać posiekany koperek i zagotować.
Doprawić do smaku.
Smacznego życzę!

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..