Zupa z mrożonych warzyw i z mięsem z kury

  • on 8 kwietnia 2021

Zupa z mrożonych warzyw i z mięsem z kury

Składniki

-2 op. mrożonych warzyw-po 450 g. -500 g. filetów z kury

-2 łyżki tłuszczu do smażenia -150 ml. gęstej śmietany

-2 łyżki zasmażki z mąki, lub zupy fasolowej w proszku

-sól, pieprz,maggi w płynie(można ominąć) -ok.2 l.wody

Zupa z mrożonych warzyw i z mięsem z kury

Przygotowanie

Przygotować składniki na zupę.

Wlać do garnka wodę i zagotować.Mięso pokroić, przyprawić i podsmażyć.

Mięso przełożyć do wrzątku i pogotować z 5 min.
Dopiero dodać warzywa i gotować ok.10 min.
Zupę zabielić śmietaną z zasmażką. Zagotować i przyprawić .
Podawać z pieczywem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..