Bruschetta po warmińsku.

  • on 9 kwietnia 2021

Bruschetta po warmińsku.

Składniki

bułki grahamki 5 szt.

Passata ( gęsty przecier z pomidorów z ziołami

zioła prowansalskie, czosnek granulowany, pieprz kolorowy

olej lniany ( znakomita będzie też oliwa z oliwek)

Mozzarella

Bruschetta po warmińsku.

Przygotowanie

Bułki pokroić w kromki,

Kromeczki rozłożyć na papierze do pieczenia.
Każdą kromeczkę posmarować olejem lnianym . Można też oliwą z oliwek. Będzie bardziej po włosku. A następnie posypać ziołami prowansalskimi i granulowanym czosnkiem.

Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.
Blachę wyjąc i przełożyć kromeczki na druga stronę, wstawić na kilka minut.
Trzeba uważać, bo wszystko trwa bardzo krótko.

Kromeczki posmarować Passatą , położyć mozzarellę i pomidorka. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, solą i czarnuszką. Można położyć listek bazylii lub pietruszki.
Smacznego!!!

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..