Buraki na ciepło

  • on 9 kwietnia 2021

Buraki na ciepło

Składniki

1 kg buraków

50 ml oleju rzepakowego

1 łyżka suszonego rozmarynu

1 łyżka suszonego oregano

sól, pieprz

1 duża cebula

2 łyżki oleju rzepakowego

1 ząbek czosnku

3 łyżki sezamu

50 ml octu ryżowego

Buraki na ciepło

Przygotowanie

Buraki obieramy, kroimy w kostkę. Mieszamy z olejem i przyprawami, układamy na blaszce i zapiekamy 40 min w temperaturze 180°C.
No i tak zrobiliśmy, i zostało… więc
Na rozgrzanym oleju szklimy posiekaną cebulę, dodajemy buraki, posiekany czosnek i sezam. Lekko podsuszamy w occie ryżowym. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Polecane przepisy: buraki polewane sosem balsamicznym

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..