Chrupiąca surówka z burakami

  • on 9 kwietnia 2021

Chrupiąca surówka z burakami

Składniki

3 gotowane buraki

2 marchewki

500 g białej kapusty

150 g kwaśnej śmietany

6 łyżek majonezu

3-4 łyżki białego octu winnego

 sól i pieprz

cukier

Chrupiąca surówka z burakami

Przygotowanie

Zetrzec marchewke na tarce z grubymi oczkami, pokroic kapuste w paski a buraki w kostke.
Wlozyc warzywa do miski, posolic i dodac majonez ze smietana, octem i przyprawami i wymieszac dokladnie wszystkie skladniki.

Odstawic na pól godziny do lodówki.

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..