Czekośliwka

  • on 9 kwietnia 2021

Czekośliwka

Składniki

1 kg śliwek węgierek wypestkowanych

1 szklanka cukru

2 cukry waniliowe

5 dkg kakao

Czekośliwka

Przygotowanie

Śliwki kroimy drobno i smażymy. Gdy się podsmażą dodajemy szklankę cukru i cukry waniliowe. Ponownie smażymy 10 minut. Następnie dodajemy 10 dkg kakao i smażymy 20 minut.
Umieszczamy w czystych, wyparzonych słoiczkach.

Pasteryzujemy 15 minut.

Polecane przepisy: czekosliwka

Polecane przepisy: czekosliwka thermomix

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..