Delikatna zupa rybna

  • on 9 kwietnia 2021

Delikatna zupa rybna

Składniki

0,5 kg fileta z dorsza bez skóry

3 marchewki

1 pietruszka

1 seler

1/4 małej główki kapusty włoskiej

kawałek pora

cebula

łyżka oleju

przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, ostra papryka

natka pietruszki

Delikatna zupa rybna

Przygotowanie

Jarzyny myjemy i obieramy. Cebulę opalamy nad ogniem. Gotujemy bulion warzywny z dodatkiem soli i ziela angielskiego.

Gdy warzywa są miękkie, wyciągamy z wywaru kapustę i pora, nie będą nam już potrzebne.
Ugotowaną marchewkę, pietruszkę i seler kroimy w kostkę, ponownie wkładamy do bulionu.
Do tak przygotowanego wywaru, doprawionego pieprzem i ostrą papryką, wkładamy pokrojoną w kawałki rybę. Na koniec dodajemy łyżkę oleju.
Gotujemy jeszcze 10-15 minut, uważając aby ryba nie rozpadła się na drobne kawałeczki.
Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego 🙂

Polecane przepisy: zupa rybna magdy gesler przepis

Polecane przepisy: zupa rybna przepis karol okrasy

Polecane przepisy: Delikatna zupa rybna

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..