Domowe musli

  • on 9 kwietnia 2021

Domowe musli

Składniki

500 g. płatków owsianych

8-10 łyżek miodu płynnego naturalnego

100 g. mieszanki studenckiej

100 g. kandyzowanego ananasa jasnego

50 g. papaji suszonej

50 g. moreli suszonych bezsiarkowych

3 łyżki czarnego sezamu

50 g. orzechów nerkowca

50 g. orzechów włoskich

Domowe musli

Przygotowanie

Bakalie należy pokroić na mniejsze kawałki, orzechy posiekać, banany połamać. Dno dużej blachy do pieczenia wyłożyć papierem. Wysypać wymieszane z płatkami bakalie. Polać miodem i lekko przemieszać.
Piec 20 minut w 160*. Co pięć minut nalezy uchylić piekarnik i wymieszać łyżką.
Po upieczeniu pozostawić w lekko uchylonym piekarniku, aż musli przestygnie.
Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..