Fast food domowej roboty

  • on 9 kwietnia 2021

Fast food domowej roboty

Składniki

Plastry boczku parzonego, wędzonego 100 g

1 jajko

mąka pszenna 90 g

mleko 75-80 ml

Sól morska, czosnek granulowany

Pieprz cayenne szczypta

Fast food domowej roboty

Przygotowanie

Rozbujamy żółtko, biało przekładamy do wąskiego wysokiego naczynia.
Żółtko dodajemy do mąki z proszkiem, mleka i dokładnie mieszamy na gładką masę. Ciasto odstawiamy na 5-10 minut.
Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z ciastem.

Rozgrzewamy większą patelnię, łyżką wykładamy podłużne placki.
Na wierzch każdego placka kładziemy plasterek boczku.
Po lekkim zbrązowieniu placki przekładamy na drugą stronę, krótko podsmażamy.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..