Kapuściane roladki

  • on 9 kwietnia 2021

Kapuściane roladki

Składniki

Kapusta pekińska

½ kg mięsa mielonego

3 jajka

1 Cebula

1 marchew

Sól

Papryka ostra

1 łyżeczka majeranku

2 łyżki bułki tartej + do panierki

Olej do smażenia

Kapuściane roladki

Przygotowanie

1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy i łączymy z mięsem.
3. Następnie dodajemy obraną i starta na tarce o dużych oczach marchew, wsypujemy majeranek oraz 2 łyżki bułki tartej i dokładanie wyrabiamy.

4. Obcinamy twardą część kapusty i liście parzymy w gorącej, osolonej wodzie, 5 minut gotując.
5. Na każdy liść kapusty nakładamy mięso i zwijamy w roladki.

6. Panierujemy w jajku oraz w bułce tartej i smażymy z każdej strony na złoty kolor.

7. Roladki gotowe.
8. Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..