Kasza manna z malinami

  • on 9 kwietnia 2021

Kasza manna z malinami

Składniki

250 ml mleka

3 płaskie łyżki zwykłej kaszy manny

1,5 łyżki syropu klonowego

garść malin

Kasza manna z malinami

Przygotowanie

Do szklanki wlewamy mleko, zostawiamy go 1/4 wysokości resztę wlewamy do rondelka. Do szklanki i zimnego mleka dodajemy kasze mannę i zostawiamy na 20 min do napęcznienia. Po tym czasie mleko w rondelku gotujemy a kiedy jest ciepłe dodajemy syrop klonowy i mleko z kaszą ze szklanki. Cały czas mieszając zagotujemy. Kiedy tylko zaczyna bulgotać – wyłączamy aby nie przypalić kaszy.

Malinki możemy dodać w całości oraz kilka podgrzać delikatnie i przecisnąć przez sitko dodając jako sos malinowy.

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..