Ketchup z dyni

  • on 9 kwietnia 2021

Ketchup z dyni

Składniki

dynia (po obraniu i usunięciu pestek) 3 kg

papryka czerwona 1 kg

cebula 1 kg

sól 3 łyżki

koncentrat pomidorowy 80 dag

ocet jabłkowy 3/4 szkl.

cukier 60 dag

przyprawa do spaghetti 2 łyżki

oregano 2 łyżki

bazylia 2 łyżki

słodka papryka 1 łyżka

ostra papryka 1 łyżka

Ketchup z dyni

Przygotowanie

Dynię, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do dużego garnka, dodać sól, wymieszać i odstawić na ok. 1 godz.

Po tym czasie warzywa dusić na małym ogniu pod przykrywką ok. 20 min. (aż warzywa zmiękną). Jeszcze gorące zmiksować dokładnie blenderem. Dodać resztę składników, dokładnie wymieszać i gotować całość ok. 5 minut. Gorący sos przekładać do słoików. Po zamknięciu słoiki odwracać zakrętkami do dołu, po 15 min. odwrócić, słoiki powinny być dobrze zamknięte.

Smacznego 🙂

Polecane przepisy: ketchup z dyni z papryka i cebula

Polecane przepisy: ketchup z dyni papryki cebuli

Polecane przepisy: ketchup z dyni

Polecane przepisy: ketchup

Przepis znajduje się w kategorii :
Przetwory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..