kociołek na żywym ogniu “Prażonki”

  • on 9 kwietnia 2021

kociołek na żywym ogniu “Prażonki”

Składniki

2 kg ziemniakow

0,5 kg kiełbasa zwyczajna

kawałek boczku

4 duże cebule

liście białej kapusty

dwie marchewki

Ziele angielskie- kilka

liście laurowe- kilka

tymianek- łyżeczka

sól,pieprz -według uznania

kilka przeciśniętych przez praskę ząbków czosnku.

kociołek na żywym ogniu “Prażonki”

Przygotowanie

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.Tak samo kroimy kiełbasę,boczek.marchewkę i cebule.Naczynie w którym będziemy przygotowywać danie wykładamy liścmi białej kapusty Wrzucamy wymieszane z przyprawami składniki.Wierzch przykrywamy liściem kapusty.Zakręcamy kociołek.Stawiamy na małym ogniu na około 1.5 do 2 godzin.Po otwarciu delikatnie zamieszać.Gotowe!

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..